ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 164


БЕЛЗЬКА  МІСЬКА РАДА
ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
 чергова сесія        скликання
 
Р І Ш Е Н Н Я
 
                                              
 Від 28 травня 2024 року                                                                      проєкт
 
Про затвердження Програми «Обдарована дитина»  Белзької  міської територіальної громади на 2024 рік
          Керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Законами  України «Про освіту»,  «Про повну загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», «Про позашкільну освіту», Національною доктриною розвитку освіти, Указами Президента України від 30 вересня 2010 року № 927 «Про заходи щодо розвитку системи виявлення та підтримки обдарованих і талановитих дітей та молоді», Стратегією сталого розвитку «Україна - 2020» від 12 січня 2015 року № 5/2015, Концепцією Нової  української школи, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 року № 988, враховуючи рекомендації постійних депутатських комісій міської ради, з метою створення сприятливих умов для подальшого розвитку учнівської молоді, підтримки обдарованих та талановитих дітей, їх наставників, Белзька міська рада Львівської області, -
 
В И Р І Ш И Л А:
      1. Затвердити Програму «Обдарована дитина» Белзької  міської   
          територіальної громади на 2024 рік (далі - Програма), що  додається.
 
      2. Начальнику відділу освіти, культури, молоді та спорту Белзької міської 
    ради  Марії Гременті  забезпечити виконання заходів згідно з  
    Програмою.
 
      3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну  комісію   
          з питань освіти, культури, молоді та спорту.       
 
 
 
Міський голова                                    Оксана БЕРЕЗА
 
 
 
                                                                                                                                            ЗАТВЕРДЖЕНО
                      Рішенням  сесії
                      Белзької міської  ради
                                                                           № ___  від 28.05.2024р.
 
                                                                    Міський голова ________________ Оксана БЕРЕЗА
 
 
ПРОГРАМА
«ОБДАРОВАНА ДИТИНА»
Белзької міської територіальної громади на 2024 рік
 
 
 
Погоджено
 Голова комісії з питань з питань фінансів та планування бюджету
    ___________________________
 «___»____________ 20__ року
   
                  Погоджено
Голова комісії  з питань освіти, культури, молоді та спорту Белзької міської ради Львівської області
 ___________________________
«___» ____________ 20__ року
 
Погоджено
Начальник відділу житлово-комунального господарства, капітального будівництва та інвестицій виконавчого комітету Белзької міської ради Львівської області
_______________ ________
«__» ________ 20__ року
 
МП
  Погоджено
Начальник Фінансового відділу виконавчого комітету Белзької  міської ради Львівської області
 
 
___________________________
 «___»____________ 20__ року
 
М П
м.Белз 2024
 
 
1. ЗАГАЛЬНІ  ПОЛОЖЕННЯ
 
             Програми «Обдарована дитина» Белзької міської територіальної громади на 2024 рік (далі – Програма) спрямована на виявлення кращого досвіду  роботи з обдарованими дітьми, проведення  моніторингу досягнень обдарованих учнів, популяризації досягнень обдарованих учнів та їх педагогів, надання матеріальної підтримки кращим обдарованим учням та подяк їхнім  батькам.
Програма складена відповідно Державної цільової програми роботи з обдарованою  молоддю, Національної програми «Діти України», ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Законів  України «Про освіту»,  «Про повну загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», «Про позашкільну освіту», Національної доктрини розвитку освіти, Указу Президента України  від 30 вересня 2010 року № 927 «Про заходи щодо розвитку системи виявлення та підтримки обдарованих і талановитих дітей та молоді», Стратегії сталого розвитку «Україна - 2020» від 12 січня 2015 року  № 5/2015, Концепції Нової  української школи, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 року № 988 «Про схвалення Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період до 2029 року», рекомендацій постійних депутатських комісій міської ради, з метою створення сприятливих умов для подальшого розвитку учнівської молоді, підтримки обдарованих та талановитих дітей та їх наставників.
             Одним із основних завдань соціальної орієнтації держави є всебічний розвиток людини як особистості та найвищої цінності суспільства, її талантів, інтелектуальних, творчих і фізичних здібностей, формування цінностей і необхідних для успішної самореалізації компетентностей, виховання відповідальних громадян, які здатні до свідомого суспільного вибору та спрямування своєї діяльності на користь іншим людям і суспільству, збагачення на цій основі інтелектуального, економічного, творчого, культурного потенціалу українського народу, підвищення освітнього рівня громадян задля забезпечення сталого розвитку України та її європейського вибору.
             Ця Програма є основним документом, що визначає стратегію пошуку, навчання, виховання  й  розвитку обдарованих дітей, скерована на забезпечення формування інтелектуальних можливостей нації шляхом створення оптимальних умов для виявлення обдарованої молоді і надання їй підтримки в розвитку творчого потенціалу, самореалізації такої молоді, її постійного духовного  самовдосконалення й фізичного розвитку. Спрямована на втілення в життя української національної ідеї.            
          Затвердження та реалізація  Програми  «Обдарована дитина» на 2024 рік дозволить продовжувати на території  Белзької громади практику системної роботи щодо моральної та матеріальної підтримки обдарованих учнів, сприятиме підвищенню їх соціального статусу, удосконаленню роботи з обдарованими дітьми у закладах освіти громади.   
    Ініціатором та розробником Програми виступає – відділ освіти, культури, молоді та спорту  Белзької міської ради Львівської області. Відбір обдарованих дітей для нагородження здійснюється відповідно до «Порядку призначення та виплати одноразових премій і стипендій обдарованим дітям та одноразової грошової винагороди педагогічним працівникам» (додається).
   Виконання Програми  в частині проведення моніторингу результатів роботи з обдарованими дітьми, організації роботи експертної комісії, організації та проведення нагородження учнів, покладається на відділ освіти культури, молоді та спорту  Белзької міської ради Львівської області.
2. МЕТА  ТА  ОСНОВНІ  ЗАВДАННЯ
 
2.1. Головна мета  Програми – реалізація заходів морального та матеріального стимулювання обдарованої учнівської молоді, піднесення  соціального статусу обдарованих учнів,  їх батьків,  оцінка та популяризація успішних педагогічних практик, створення  оптимальних  умов  для  виявлення  обдарованих  і  талановитих дітей та молоді, розвитку їх творчого потенціалу,  удосконалення розвитку системи освіти відповідно до потреб держави та запитів громадян, формування позитивного іміджу освітньої галузі, самореалізація та  духовне  вдосконалення творчої особистості  в  сучасному  суспільстві.
2.2.  Програма передбачає комплекс заходів, спрямованих на виявлення кращого досвіду  роботи з обдарованими дітьми, проведення комплексного моніторингу досягнень обдарованих учнів, здійснення моральної та матеріальної підтримки кращих обдарованих учнів, їхніх учителів та батьків.
 
Програмою передбачено  виконання  таких  завдань:
 
  •    удосконалення  системи пошуку  обдарованих  дітей;
-   моральна та матеріальна підтримка найуспішнішої обдарованої  
         учнівської молоді Белзької міської територіальної громади нагородження
         одноразовими преміями та стипендіями за результатами за результатами
         навчального року;
    -   вдосконалення системи моніторингу досягнень обдарованих учнів у
        закладах освіти;
  • популяризація кращих практик педагогічної діяльності та сімейного виховання.
  • сприяння підвищення результатів роботи з обдарованими дітьми.
  • консолідація зусиль місцевого самоврядування, органів  управління освітою, навчальних  закладів, установ, громадських організацій  з  питань підтримки та  стимулювання обдарованих учнів.
  •  впровадження в освітній  процес сучасних інноваційних науково-методичних  концепцій, форм  і  видів  діяльності;
  •  органічне поєднання  навчання, виховання  та  розвитку  обдарованих  дітей;
  • підвищення наукового-методичного та матеріально-технічного забезпечення роботи з обдарованою молоддю;
  • визначення основних напрямів роботи з обдарованою молоддю,   впровадження інноваційних форм і технологій в роботу з обдарованими учнями;
  • науково-методичний та психолого-педагогічний супровід виявлення, відбору та підтримки обдарованої молоді;
  • удосконалення професійної підготовки (перепідготовки) педагогічних працівників, зокрема щодо методологічних основ роботи з обдарованою   молоддю;
  • сприяння підвищенню соціального статусу та забезпечення стимулювання обдарованої молоді та її наставників;
  • об'єднання зусиль органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, закладів освіти і громадських організацій щодо сприяння розвитку обдарованої молоді; 
  • стимулювання творчої діяльності шляхом співпраці  з вищими навчальними  закладами, Малою академією наук;
  • організація  системи заходів з популяризації здобутків обдарованих учнів.
 
3. ОЧІКУВАНІ  РЕЗУЛЬТАТИ
 
   Виконання програми  дасть  змогу:
  • вдосконалити систему моніторингу досягнень обдарованих учнів у закладах освіти;
  • реалізувати  адресну моральну та матеріальну підтримку обдарованої учнівської молоді та її батьків (нагородження стипендіями, одноразовими преміями, дипломами, подяками  від органів влади);
  • стимулювати  роботу  педагогічних  колективів  з  обдарованими  дітьми та підвищити її результативність;
  • створити умови  для  інтелектуального, духовного, морально-естетичного, фізичного розвитку  дітей;
  • забезпечити рівний доступ до якісної освіти здібних і обдарованих дітей;
  • підвищити рівень науково-методичного, інформаційного та матеріального   забезпечення  роботи з обдарованими дітьми;
  • підвищити рівень професійної компетентності педагогів у роботі з обдарованими дітьми;
  • сконсолідувати зусилля органів місцевого самоврядування, навчальних закладів, установ та організацій у роботі з обдарованими дітьми;
  • підвищити статус обдарованої молоді та її наставників.
 
 
4. ВІДСЛІДКОВУВАННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОГРАМИ
 
              Здійснюється  через:
  • аналіз результатів участі учнів у різноманітних конкурсах, турнірах,
         олімпіадах, змаганнях;
  • визначення  динаміки  розвитку  обдарованих  дітей;
  • аналіз розробок  нових  технологій  роботи  з  обдарованими  дітьми педагогами закладів освіти ТГ.
 
   Виконання Програми в частині проведення моніторингу результатів роботи з обдарованими дітьми здійснює експертна комісія, створена за поданням відділу освіти, культури, молоді та спорту  Белзької міської ради Львівської області.
   Організації роботи експертної комісії, організації нагородження учнів, покладається на відділ освіти, культури, молоді та спорту  Белзької міської ради Львівської області.
     Відділ освіти подає  до міської  ради інформацію про хід виконання заходів, передбачених Програмою.
 
 
5. ФІНАНСУВАННЯ
 
Відділ освіти, культури, молоді та спорту  Белзької міської ради Львівської області, як розпорядник коштів в частині фінансування премій та витрат, несе відповідальність за правильність оформлення розрахункових документів, їх достовірність, своєчасність подання звітності за цільове використання коштів.
Фінансування заходів, пов’язаних із впровадженням Програми, здійснюється в межах асигнувань, передбачених  у місцевому  бюджеті  та  з  інших  джерел,  не  заборонених  законодавством.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ЗАТВЕРДЖЕНО
рішенням  Белзької міської ради
Львівської області
№ ____ від 28.05.2024р.
 
Додаток 1
до Програми «Обдарована дитина»                                                        
 Белзької міської територіальної громади на 2024рік
 
Паспорт програми
(загальна характеристика програми)
Програма «Обдарована дитина»                                                         Белзької  міської територіальної громади на 2024р.
  1. Ініціатор розроблення програми 
Відділ ОКМС Белзької МР
  1. Розробник програми
Відділ ОКМС Белзької МР
  1. Співрозробники програми
Заклади освіти
  1. Відповідальний виконавець програми
Відділ ОКМС Белзької МР
  1. Учасники програми 
Заклади освіти
  1. Термін реалізації програми                                                                          2024р.
 
  1. Етапи виконання програми
                       (для довгострокових програм)
  1. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, грн, всього  50 000 грн
у тому числі:
  1. Коштів місцевого бюджету – 50 000 грн
  2. Коштів інших джерел (вказати) – 0
                                      
 
Головний розпорядник  коштів
Відділ ОКМС Белзької МР
Начальник                                                                                Марія ГРЕМЕНТА
 
Відповідальний виконавець програми                                                                               Відділ ОКМС Белзької МР
Начальник                                                                          Марія ГРЕМЕНТА     
 
ЗАТВЕРДЖЕНО
рішенням  Белзької міської ради
Львівської області
№ ____ від 28.05.2024р.
 
Додаток 2
до Програми «Обдарована дитина»                                                        
 Белзької міської територіальної громади на 2024рік
 
 
 
Ресурсне забезпечення місцевої цільової програми
Програма  «Обдарована дитина» Белзької  міської територіальної громади на 2024 р.
 грн.
Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання програми 2024 рік 20__ рік 20 __ рік 20 __ рік Усього витрат на виконання програми
Усього, у тому числі 50 000   - - 50 000
місцевий бюджет 50 000 - - - 50 000
кошти інших джерел* - - - - -
       *кожний бюджет та кожне джерело вказується окремо
 
                            Головний розпорядник  коштів
                            Відділ ОКМС Белзької МР
                            Начальник                                                                                Марія ГРЕМЕНТА
                                            
                            Відповідальний виконавець програми                              
                            Відділ ОКМС Белзької МР
                            Начальник                                                                                Марія ГРЕМЕНТА
 
                                                                                           
 
 
 
ЗАТВЕРДЖЕНО
рішенням  Белзької міської ради
Львівської області
№ ____ від 28.05.2024р.
Додаток 3
до Програми «Обдарована дитина»                                                        
 Белзької міської територіальної громади на 2024рік
                                                              Перелік завдань та заходів місцевої цільової програми                             
Програма «Обдарована дитина» Белзької міської територіальної громади на 2024 рік

з
/
п
Назва завдання Перелік заходів   Виконавець заходу Фінансування  
Очікуваний результат
Джерела Обсяги, грн.
                                                                                            2024 р.
1 Завдання 1
Виявлення обдарованої молоді і створення умов для її розвитку
Захід 1 Виплата стипендії та премії для обдарованих дітей відповідно до Порядку  призначення та виплати одноразових премій і стипендій обдарованим дітям та одноразової грошової винагороди педагогічним працівникам в межах кошторисних призначень
Стимулювання праці педагогів, які підготували учнів  переможців  відповідно до  Порядку  призначення та виплати одноразових премій і стипендій обдарованим дітям та одноразової грошової винагороди педагогічним працівникам в межах кошторисних призначень, у вигляді одноразової грошової винагороди
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Белзької міської ради Львівської області
 
міський бюджет 50 000 Формування інтелектуального потенціалу нації шляхом створення оптимальних умов для виявлення обдарованої молоді і надання їй підтримки в розвитку творчого потенціалу, самореалізації та духовного вдосконалення.
                            Головний розпорядник  коштів
                            Відділ ОКМС Белзької МР
                            Начальник                                                                                Марія ГРЕМЕНТА
                            Відповідальний виконавець програми                             
                            Відділ ОКМС Белзької МР
                            Начальник                                                                                Марія ГРЕМЕНТА
ЗАТВЕРДЖЕНО
рішенням  Белзької міської ради
Львівської області
№ ____ від 28.05.2024р.
 
Додаток 4
до Програми «Обдарована дитина»                                                        
 Белзької міської територіальної громади на 2024рік
 
             Заходи, пов'язані з реаалізацією місцевої цільової програми                          
«Обдарована дитина» Белзької міської територіальної громади на 2024 рік
№ п/п Зміст заходів Термін виконання Джерела фінансування Виконавці
І. Підвищення рівня науково-методичного забезпечення педагогічних працівників
1. Методичне забезпечення для виявлення творчо обдарованих дітей Постійно Залучення коштів не потребує Відділ ОКМС Белзької МР
2. Організація та проведення семінарів з питань роботи з обдарованими дітьми 1 раз на рік Залучення коштів не потребує Відділ ОКМС Белзької МР
ІІ. Виявлення обдарованих дітей та створення умов для їх розвитку
1. Створення та систематичне оновлення шкільних банків даних «Обдаровані діти» Щорічно до 01.10 Залучення коштів не потребує Адміністрація  та педагогічні працівники  закладів освіти, відділ ОКМС Белзької МР
2. Удосконалення системи  виявлення обдарованих дітей в закладах освіти. Постійно Залучення коштів не потребує Керівники закладів освіти
3. Проведення щорічних олімпіад, конкурсів-захистів, спартакіад, змагань тощо. Щорічно Кошти місцевого бюджету Адміністрація  та педагогічні працівники закладів освіти (І тур), відділ ОКМС Белзької міської ради (ІІ тур)
4. Підготовка та участь у  конкурсі-захисті науково-дослідницьких  робіт  учнів членів Малої академії наук. Щорічно Залучення коштів не потребує Адміністрація  та педагогічні працівники  закладів освіти, відділ ОКМС Белзької МР
5. Призначення стипендій та одноразових премій переможцям районних, обласних, Всеукраїнських  олімпіад, конкурсів,  МАН та виплати одноразової грошової винагороди педагогічним працівникам, які здійснювали підготовку дітей. Щорічно Кошти місцевого бюджету Белзька міська рада,
 відділ ОКМС Белзької МР
 
6. Перевезення  дітей на  конкурси, турніри, олімпіади, змагання тощо. Щорічно Кошти місцевого бюджету Белзька міська рада,
 відділ ОКМС Белзької МР
                                              
              Міський голова                                           Оксана БЕРЕЗА
 

ЗАТВЕРДЖЕНО
рішенням  Белзької міської ради
Львівської області
№ ____ від 28.05.2024р.
 
Додаток 5
до Програми «Обдарована дитина»                                                        
                                                                           Белзької міської територіальної громади на 2024рік
 
 Порядок
 призначення та виплати одноразових премій і стипендій обдарованим дітям та одноразової грошової винагороди педагогічним працівникам
 
I.Загальні положення
 
«Порядок призначення та виплату  стипендій Белзької міської ради та одноразових премій обдарованим дітям» (далі - Порядок) регламентує порядок призначення та виплати стипендій та одноразових премій переможцям та призерам ІІ, III, IV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та II, III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, переможцям та призерам обласних та Всеукраїнських  змагань  з фізичної культури, туризму, а також переможцям та призерам обласних, Всеукраїнських, Міжнародних музичних та мистецьких конкурсів, турнірів, чемпіонатів тощо.
   Стипендія та одноразова премія для обдарованих дітей – це фінансова підтримка, що надається з метою заохочення дітей та молоді шкільного віку до участі у науковій, культурній,  творчій, спортивній, громадській діяльності та реалізації проектів, забезпечення економічних і соціальних гарантій самореалізації особистості.
   Одноразова грошова винагорода педагогічним працівникам є мотивуючим засобом для педагогів,  які здійснювали підготовку дітей  і матеріальним заохоченням до подальшої роботи з обдарованими дітьми.
    Призначення стипендій та одноразових премій дітям  спрямоване на реалізацію права кожної дитини брати участь у науковому, спортивному,  культурному і творчому житті суспільства, про що зазначено в статті 31 Конвенції ООН про права дитини, виховання громадянина України  та патріота малої Батьківщини, залучення підростаючого покоління до розкриття свого творчого потенціалу, формування інтелекту, духовності як ефективного засобу соціалізації дітей і підлітків.
Виплата стипендій здійснюється впродовж навчального року з 1 вересня до останнього навчального дня окремо взятого закладу освіти.
 Виплата одноразових премій дітям та одноразової грошової винагороди педагогічним працівникам здійснюється за підсумками результатів олімпіад, конкурсів, спартакіад, чемпіонатів тощо в кінці навчального року.
Організація, координація і контроль щодо надання грошових винагород учням здійснюється відділом освіти, культури, молоді, спорту Белзької міської  ради.
Виплата стипендій, одноразових премій та одноразових грошових винагород починається після подання клопотання  адміністрацією  закладів освіти претендентів на нагородження із  поданням підтверджуючих досягнення учнів документів  (грамот, наказів і т. ін.). Оцінку результатів досягнень проводить створена за поданням відділу освіти експертна комісія. Виплата проводиться після  видачі розпорядження головою  Белзької міської ради.
У випадку, якщо  стипендіат має право на призначення кількох стипендій, виплачується одна більшого розміру.
 
II. Порядок призначення одноразових премій
та  стипендій  обдарованим дітям
 
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Белзької міської ради надає експертній комісії списки претендентів на виплату стипендій, одноразових премій та одноразових грошових винагород (на підставі клопотань адміністрації навчальних закладів). Експертна комісія аналізує подані на претендентів документи, узагальнює результати та досягнення учнів та формує остаточні списки дітей та педагогічних працівників для нагородження.
Інтелектуальний напрямок
 
  1. Переможці та призери  II етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та конкурсів із навчальних предметів отримують одноразові  премії в розмірі:
1 місце – 1500 грн.
2 місце – 1000 грн.
3 місце – 500 грн.
            2.  Переможці та призери  III етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та   
             конкурсів із навчальних предметів отримують одноразові  премії в  
             розмірі:
1 місце – 3000 грн.
2 місце – 2500 грн.
3 місце – 2000 грн.
3. Переможці та призери IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та 
    конкурсів із навчальних предметів отримують одноразові  премії в
    розмірі:
1 місце –5000 грн.
2 місце – 4000 грн.
3 місце – 3500 грн.
4. Переможці та призери II етапу  Всеукраїнського конкурсу-захисту  
    науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України  
    отримують стипендії в розмірі:
            1 місце – 1000 грн.
            2 місце – 800 грн.
            3 місце – 600 грн.
5. Переможці та призери  III етапу  Всеукраїнського конкурсу-захисту
    науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України  
    отримують стипендії в розмірі:
            1 місце – 2000 грн.
            2 місце – 1800 грн.
       3 місце – 1500 грн.
       6. Переможці та призери (колективи чи команди) II етапу  Всеукраїнських
           конкурсів, турнірів, брейн-рингів із навчальних предметів отримують  
           одноразові  премії в розмірі:
         1 місце – 3500 грн.
         2 місце – 3000 грн.
         3 місце – 2500 грн.
      7. Переможці та призери (колективи чи команди) IIІ етапу  Всеукраїнських 
          конкурсів, турнірів, брейн-рингів із навчальних предметів, де не було 
          передбачено проведення ІІ  етапу отримують одноразові  премії   в розмірі:
         1 місце – 3500 грн.
         2 місце – 3000 грн.
         3 місце – 2500 грн.
 
                                                               
Творчий напрямок
 
1. Переможці та призери обласних конкурсів, чемпіонатів, турнірів, фестивалів, у яких передбачено Всеукраїнський етап проведення, отримують одноразові премії в розмірі:
                     1 місце – 500 грн.
                               2 місце – 400 грн.
                               3 місце – 300 грн.
 
2. Переможці та призери Всеукраїнських та міжнародних конкурсів отримують одноразові премії в розмірі:
                                1 місце – 1000 грн.
                                2 місце – 900 грн.
                                3 місце – 800 грн.
3. Переможці та призери обласних конкурсів, чемпіонатів, турнірів, фестивалів, у яких не передбачено Всеукраїнський етап проведення, отримують одноразові премії в розмірі:
                                1 місце – 400 грн.
                                2 місце – 300 грн.
                                3 місце – 200 грн.
 
Фізична культура, спорт, туризм
 
  1. Переможці та призери обласних змагань та  спартакіад отримують одноразові премії в розмірі:
Один учасник:                                                    Команда:
                  1 місце – 500 грн.                                         1 місце – 1000 грн.
                   2 місце – 400 грн.                                         2 місце – 900 грн.
                   3 місце – 300 грн.                                         3 місце – 800 грн.
  1. Призери чемпіонатів України та призери міжнародних змагань отримують одноразові премії в розмірі:
          Один учасник:                                                       Команда:
        1 місце –1000 грн.                                          1 місце – 3000 грн.
        2 місце – 800 грн.                                           2 місце – 2800 грн.
                  3 місце – 600 грн.                                            3 місце – 2600 грн.
 
III. Порядок призначення одноразових
грошових винагород педагогічним працівникам
 
       1. За підготовку учнів  переможців  II етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та II етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України педагогічні працівники  отримують одноразові  грошові винагороди  в розмірі:
         1 місце – 1500 грн.
         2 місце – 1000 грн.
         3 місце – 500 грн.
         2. За підготовку учнів  переможців  III або IV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України педагогічні працівники  отримують одноразові  грошові винагороди  в розмірі:
         1 місце – 3000 грн.
         2 місце – 2500 грн.
         3 місце – 2000 грн.
2. У випадку, якщо  педагогічний працівник підготував двох учнів переможців  III або IV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів або/та II, III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України -  одноразова  грошова винагорода  виплачуватиметься  в розмірі - 3500 грн.
       3. У випадку, якщо  педагогічний працівник підготував трьох учнів переможців  III або IV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів або/та II, III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України -  одноразова  грошова винагорода  виплачуватиметься  в розмірі - 4000 грн.
 
 
Міський голова                                             Оксана БЕРЕЗА